DENİZLİ / PAMUKKALE - Hüsamettin Kulaklı İlkokulu

HÜSAMETTİN KULAKLI KİMDİR?

HÜSAMETTİN KULAKLI´NIN HAYATI

1946 yılında Denizli´nin Başkarcı Kasabasında dünyay gelmiştir. Ailesinin 1952 yılında Denizli´ye yerleşmesiyle Hacı Bektaş İlkokulu´na, daha sonra da orta-lise öğrenimine Denizli Lisesi´nde devam etmiştir. Liseden sonra babası Mustafa Kulaklı ve ağabeyi Hulusi Kulaklı ile aile şirketinde ticaret hayatına başlamıştır. 1970 yılında da Denizli´den ayrılarak İzmir´in Torbalı ilçesindeki Pamuk Çırçır Fabrikası İşletmesinin başına geçmiştir. 1969 yılında da Petrol Ofisi İstasyonunu kurarak ticari hayatını genişletmiştir. 1981 yılında da İzmir Ticaret Borsası tarafından da ilk mahsül pamuk üreticisi ödülünü almıştır.

Ne yazık ki 37 yaşında hastalanarak planladığı pek çok hedefini gerçekleştiremeden ve Gökhan (3), Funda (8) ve Mustafa (10) adlı çocuklarına doyamadan 1983 yılında hayata veda etmiştir. 1981 yılında ağabeyi hayırsever işadamı Hulusi Kulaklı tarafından anısına bu okul yaptırılmıştır.

Yayın: 02.12.2014 - Güncelleme: 01.01.2023 21:57 - Görüntülenme: 2182